Home

Fokkerstour 2014

De Raad van Beheer gaat ook in 2014 weer haar jaarlijkse Fokkertour organiseren. Deze vindt plaats in oktober en november.  

Uit de evaluatie van de Fokkerstour 2013 bleek dat vrijwel alle  deelnemers buitengewoon te spreken waren over de sprekers Iaira Boissevain en Paul Mandigers. Daarom zullen deze sprekers ook tijdens de Fokkerstour 2014 acte de présence geven.
Er zijn 3 thema's:

  1. Neurologische problemen in de fokkerij
  2. Confrontatie of contract
  3. Thema 3 wordt door fokkers zelf bepaald

 

Tijdens de fokkerstour van 2013 gaf advocate Iaira Boissevain  uitleg over recht en onrecht in de fokkerswereld. Fokkers kregen uitleg over het Nederlandse rechtssysteem, en de gevolgen daarvan voor de kynologie. De vervolgvraag is logisch: kan de fokker zelf iets doen om zijn rechtspositie beter te waarborgen? In haar sessies geeft zij als antwoord op die vervolgvraag: Ja dat kan!

Paul Mandigers zal in 2014 ingaan op de meest voorkomende neurologische aandoeningen in de hondenfokkerij en op de diagnostiek daarvan.

Het derde thema en de daarbij behorende spreker kan in 2014 door de fokkers zelf worden bepaald. Op de website staat op deze pagina een formulier dat men in kan sturen. Hier  kunnen fokkers zelf aangeven welk thema ze voor een sessie zouden willen en een mogelijke spreker aangeven. Op basis van de wensen zal er dan een thema bepaald worden en een spreker worden uitgenodigd.

Programma
Het programma van de Raad van Beheer Fokkerstour ziet er als volgt uit:
Sessie Neurologische problemen in de fokkerij, Paul Mandigers

  • Dinsdag 14 oktober 2014  - Zwolle (Mercure)
  • Donderdag 30 oktober 2014 - Berlicum (Den Durpsherd)
  • Donderdag 13 november 2014 - Woudenberg (De Camp)

Sessie Confrontatie of Contract, Iaia Boissevain

  • Woensdag 22 oktober 2014  - Berlicum (Den Durpsherd)
  • Donderdag 6 november 2014 – Woudenberg (De Camp)
  • Dinsdag 18 november – Zwolle (Mercure)

Alle sessies beginnen om 20.00 uur stipt. U moet zich inschrijven voor deelname aan een bepaalde sessie. Doe het snel want vol = vol. Inschrijven kan via deze pagina.

Uitgebreide informatie over de Fokkerstour 2014 vindt u op deze pagina.

Aanvullende gegevens