Navigatie

Home Stamboomprocedure

Stamboomprocedure

De totale procedure voor de aanvraag van stambomen bij een nest rashonden is als volgt:

Dekaangifte

Binnen drie weken (21 dagen) na de dekking stuurt de fokker een dekaangifte formulier in. Dit formulier is te downloaden van de site van de Raad van Beheer onder de knop "Inschrijvingen, aanvragen & bestellingen".
Op het formulier worden de gegevens van de teef en de reu ingevuld en de gegevens van hun eigenaren. Beide eigenaren ondertekenen de aangifte.

Na ontvangst van de dekaangifte stuurt de Raad van Beheer de fokker:

  • Een bevestiging van de dekaangifte met de gegevens zoals die bij de Raad van Beheer over de twee ouderdieren en de eigenaar/fokker bekend zijn.
  • Op de achterkant van de bevestiging bevinden zich de afstammingsgegevens en eventueel behaalde titels.
  • Een gedeeltelijk ingevuld geboorteaangifte formulier.

De toegestuurde gegevens kan de fokker controleren. Eventuele correcties en/of aanvullingen kunnen naar de Raad gestuurd worden.

Geboorteaangifte

Binnen 10 dagen na de geboorte stuurt de fokker het hem toegestuurde formulier naar de Raad van Beheer. De namen(!), het geslacht, de geboortedatum en het aantal pups worden ingevuld.

Acceptgiro

Na ontvangst van de geboorteaangifte stuurt de Raad van Beheer de fokker een acceptgiro. Ook hier worden alle bekende gegevens weer meegestuurd en kan de fokker de Raad van Beheer verzoeken om gegevens aan te vullen en/of te corrigeren.

Chippen

Na betaling van het gehele factuurbedrag zal de chipper, in overleg met de fokker, tussen 5 en 8 weken na de geboorte komen chippen. Deze termijn is een streef termijn. Door omstandigheden kan hiervan afgeweken worden.

De chipper neemt het gedeeltelijk ingevulde aanvraagformulier stambomen mee. Dat formulier wordt volledig ingevuld (o.a. chipnummers, kleuren, eventuele vari√ęteit) en wordt door de fokker ondertekend. LET OP: Pas op dit moment worden de eerder doorgegeven namen aan een specifieke pup gekoppeld!

De chipper controleert nogmaals alle gegevens en neemt het ingevulde aanvraagformulier mee naar de Raad van Beheer. De gegevens worden verwerkt en de stambomen worden naar de fokker gestuurd (ca. 8 - 12 weken na de geboorte) .

Registratiebewijs

Vermelding eigenaar op stamboom
Op de stamboom wordt geen naam van de eigenaar meer geprint. In plaats daarvan is er een registratiebewijs.
Op dit registratiebewijs staan de gegevens van de hond en de gegevens van de huidige eigenaar. Verder is er ruimte voor het invullen van een eventuele nieuwe eigenaar.

Eigendomsoverdracht

Bij het overdragen van het eigendom van de hond worden de gegevens van de nieuwe eigenaar ingevuld op het registratiebewijs. Vervolgens ondertekenen zowel de nieuwe als de oude eigenaar het bewijs dat daarna naar de Raad van Beheer wordt gestuurd.

De nieuwe eigenaar ontvangt een nieuw registratiebewijs van de Raad van Beheer met daarop zijn eigen naam geprint.

Eigendomsoverdracht van fokker naar koper

De eerste herregistratie, van fokker naar koper, is gratis. De verantwoording voor deze herregistratie ligt bij de fokker.

De fokker ontvangt bij het chippen een "aanvraagformulier registratiebewijs". Deze aanvraagformulieren, waarop de op dat moment bekende gegevens van de betreffende pups staan vermeld, worden door de chipper bij de fokker achtergelaten.

Als eigenaar staat op deze aanvraagformulieren de fokker van het nest vermeld. Deze aanvraagformulieren zijn na datum van uitgifte slechts 6 maanden geldig. De fokker is verplicht elk aanvraagformulier (ook van de honden die hij zelf houdt) binnen deze termijn om te zetten in een definitief registratiebewijs.

Let op! De eerste registratie is gratis. Dit geldt dus alleen voor de wisseling van "aanvraagformulier registratiebewijs" naar het eerste "registratiebewijs"!

Als u dus als fokker de hond(en) eerst allemaal op uw naam laat registreren via het opsturen van het "aanvraagformulier registratiebewijs" dan is dat eerste gratis (her)registratie.

Als u vervolgens via het registratiebewijs de puppen om laat zetten op naam van de pupkopers, dan is dat de tweede herregistratie en dienen de pupkopers hiervoor te betalen. (zie tarievenlijst)

U dient dus te wachten met het opsturen van het "aanvraagformulier registratiebewijs" totdat de pupkoper bekend is. Dit dient u wel binnen 6 maanden te doen!

Raad van Beheer op Kynologisch Gebied
Postbus 75901
1070 AX Amsterdam
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  
Site

Deze gegevens zijn overgenomen van de door de Raad van Beheer uitgegeven folder: Fokken van Rashonden. Aan de informatie in deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

N.B.: Alleen in Nederland woonachtige fokkers mogen een dek- en geboorteaangifte doen. Vanaf 1 juli 2008 heeft de Raad van Beheer het recht om te controleren of de fokker daadwerkelijk in Nederland woonachtig is (artikelen III.21.3 en III.22.3).
Indien de fokker niet in Nederland woonachtig is kan de Raad van Beheer de aangifte niet in behandeling nemen.
 

Raad van Beheer

Mijn collie

zelda_vita_november2009_255.jpg sheila6.jpg larsson_koppie.jpg zoyakerst2007 190.jpg zoe14.jpg puppen_yonnie.jpg domino1.jpg 100_0547.jpg layla_in_het_land.jpg zoya 13-03-09 010.jpg sabra_in_de_sneeuw.jpg ayenna_op_de bank.jpg showna_kop_bollenvelden.jpg claire_1_jaar.jpg lambiek_op_het_strand.jpg 2067.jpg samen_in_de_sneeuw.jpg nilson2009klein.jpg kopstudie.jpg devin.jpg anna1.jpg groot_he.jpg 3127.jpg killochancastle_dreamdesigner.jpg In_de_groei.jpg diza_ england1.jpg 31_01_2004.jpg buzzard_en_andy.jpg michael_en_ashley.jpg heerlijk_buiten.jpg nog_steeds_dorst.jpg zoya 13-03-09 001.jpg grace_oud_en_tevreden.jpg zelda_vita_november2009_267.jpg wandelen_011.jpg kop_Tess.jpg heerlijk buiten.jpg collie-met-paard.jpg wat_doe_jij_nu.jpg lucky14.jpg collieclub.jpg 5weektrio.jpg lars.jpg devin11.jpg tuck.jpg

Sponsors

Adverteren in het Collieblad

Wie is on-line

We hebben 14 gasten online